Over mij

Patrick Janssen Interieurarchitect Limburg

Het verhaal

In 1990 studeerde ik af als interieurarchitect aan het PHAI (Provinciaal Hoger Architectuur Instituut) te Diepenbeek. De 15 volgende jaren deed ik aanzienlijke ervaring op als interieurarichitect bij toonaangevende interieurzaken. Tijdens tal van boeiende gesprekken met mijn opdrachtgevers leerde ik wat mensen echt belangrijk vinden aan hun leef-, woon- en werkomgeving. De liefde voor het ontwerpen, de ambitie om telkens beter te doen en vooral veel Limburgse goesting, deden mij beslissen om in 2007 mijn eigen ontwerp- en adviesbureau op te richten. Het motto ‘maak van je huis je thuis’ staat centraal in al mijn ontwerpen, schetsen en adviezen en dit van de kleinste boekenplank tot een volledige villa.

Interieurinrichting

Interieurinrichting staat of valt met het kleinste detail. Niet enkel het plan van je huis, maar ook de concrete invulling van je thuis is belangrijk. Ik besteed graag veel zorg aan objecten in een ruimte. Een TV-meubel, een boekenkast of keukenelement: ze bepalen mee hoe goed jij je voelt in je interieur. Natuurlijk kunnen er steeds nieuwe elementen toegevoegd worden aan je interieur. Ook dat is de taak van een interieurarchitect. 

Een goed interieur moet jarenlang meegaan. Hiervoor is een goede analyse nodig. Daarbij kan ik een belangrijke bron van inspiratie en ervaring aanbieden. Ik bekijk de woonomgeving immers vanuit een ander en objectief standpunt. Dat is nodig om uit de dagelijkse en vertrouwde omgeving te stappen, zodat de inrichting ervan voldoet aan de verwachtingen.

Het verhaal

In 1990 studeerde ik af als interieurarchitect aan het PHAI (Provinciaal Hoger Architectuur Instituut) te Diepenbeek. De 15 volgende jaren deed ik aanzienlijke ervaring op als interieurarchitect bij toonaangevende interieurzaken. Tijdens tal van boeiende gesprekken met mijn opdrachtgevers leerde ik wat mensen echt belangrijk vinden aan hun leef-, woon- en werkomgeving. De liefde voor het ontwerpen, de ambitie om telkens beter te doen en vooral veel Limburgse goesting deden mij beslissen om in 2007 mijn eigen ontwerp- en adviesbureau op te richten. Het motto ‘maak van je huis je thuis’ staat centraal in al mijn ontwerpen, schetsen en adviezen en dit van de kleinste boekenplank tot een volledige villa.

patrick Janssen interieurarchitect limburg

Werkwijze

Ik kom bij je langs om je persoonlijke wensen en behoeften te ontdekken. Omdat vooral jij je thuis moet voelen in het nieuwe interieur, streef ik ernaar om jouw verwachtingen zoveel mogelijk te integreren in het uiteindelijke ontwerp. Tenslotte is het de bedoeling dat jij van je huis een thuis maakt! Het eerste gesprek is vrijblijvend en gebeurt liefst bij jou ter plaatse om zo je huidige woonsituatie te leren kennen. Na dit gesprek wordt er een offerte aangeboden voor de toekomstige samenwerking.

Deze offerte omvat volgende punten:

  • opmeting en optekenen van de bestaande situatie
  • voorontwerp en definitief ontwerp
  • productieplannen (uittekenen van details, materiaalkeuze, …)
  • planning en opvolging van de werken (coördinatie, planning en eindcontrole)
  • het ereloon is op voorhand vastgelegd en hier zal niet van afgeweken worden

Advies

Goed advies kost geld. Maar door deze beperkte investering kan je efficiënter te werk gaan en je zo veel geld en ellende besparen tijdens je interieurproject. Ik ontwerp steeds op maat van de klant. Het ontwerp en de materiaalkeuze liggen vast voor je moet beslissen wie dit project kan en mag uitvoeren. Deze werkwijze is niet alleen de meest persoonlijke, maar ook de meest voordelige manier. Je kiest zelf – nog een bijkomend voordeel!

Een goed ontwerp is verrassend, functioneel en goed om in te vertoeven!